Családbarát munkahely kialakítása

Mit jelent a családbarát munkahely?


A munka- magánélet egyensúlyba állításához kapcsolódik a modern és továbbgondolt családbarát munkahely koncepciója. Hazánkban csak az elmúlt években került újra a vállalati köztudatba, itt is elsődlegesen a multinacionális cégek vállalták fel ezen programok bevezetését, pedig a koncepció jóval kisebb léptékben is megvalósítható, ahogy ezt látjuk például Európában és főleg a start-up cégeknél az Egyesült Államokban.

"Az Európai Bizottság 2015 augusztusában ütemtervet készített az „Új kezdet: a dolgozó szülők előtt álló, a munka és a családi élet összeegyeztetése terén jelentkező kihívások kezelése” nevű kezdeményezés megvalósítására. A korábbi, a szülési szabadságról szóló irányelv felváltásra készült dokumentumnak már a címe is jelzi, hogy a munka és magánélet összeegyeztetése nem női probléma, és sokkal tágabb kérdés, mint a nők munkaerőpiacra való visszavezetése a szülés után.

Az új cél, hogy a gyermekes és/vagy hozzátartozójukat eltartó, gondozó szülők jobban össze tudják egyeztetni a munkájukat a családi életükkel, nők és férfiak nagyobb mértékben osszák meg egymás között a gondozási feladatokat, és a munkaerőpiacon erőteljesebben érvényre jusson a nemek közötti egyenlőség." Forrás

Mit kínálunk?


Vállaljuk mikro- kis illetve közepes méretű vállalkozásoknak a rugalmas családbarát munkahely (helyi igények szerinti) szakmai keretének teljes és átfogó kidoldozását, annak kiépítését, és szakmai támogatását a bevezetés időszakára. Egyszóval a folyamat végén partnerünknek csak üzemeltetnie kell a rendszert.

Senior HR szakember és pszichológus támogatásával dolgozzuk ki a gyakorlatias családbarát munkahely részletes rendszerét az adott cégre/vállalkozásra szabottan. A munkavállalók igényfelmérésétől kezdve végigkísérjük az implementációt egészen a projekttel kapcsolatos belső vállalati soft-kommunikácó lebonyolításáig bezárólag igény szerint.

Érdeklődjön a részletekről személyesen, e-mailben vagy telefonon. Kérje cégreszabott ajánlatunkat. Mikro és kisvállalkozásoknak akár már bruttó 600.000 Ft-os áron tejles fejlesztő csomagot kínálunk.