Munkavállalói közérzet elemzés

Mit takar a munkavállalói közérzet elemzés?


Az elmúlt években a humán-erőforrás munkakörhöz kapcsolódóan több új, korábban nem létező pozíció jött létre. Ilyen többek között az angol nyelvterületen ismert corporate wellness officer, vagy a training and development specialist, vagy a corporate mental health counselor állások. Ezekben a munkakörben a dolgozók egészségtudatosabb vagy élményszerű fejlesztésért felelős munkatársak tevékenykednek. Elsődleges céljuk a munkavállalók megtartása, ösztönzése, és a feléjük biztosított személyreszabott szolgáltatások üzemeltetése.

A munkavállalói közérzet elemzés egy újszerű kiszervezett szolgálatás, ahol a munkavállalókkal történő elbeszélgetések és felmérések után egyénre szabott ösztönző rendszereket tudunk biztosítani a részükre, amely komoly megtartó erővel bír egy munkaerő hiánnyal küzdő szektorokban.

Ne felejtsük el, hogy a munakerőpiacra megérkező fiatalok, esetenként csak apró hansúlyeltolódásokkal, olykor viszont radikálisan más fajta ösztönző rendszereket keresnek. Az adott munkahelyhez való ragaszkodásuk, lojalitásuk más - nem rosszabb vagy jobb, hanem újszerű megközelítést igény. Ebben tudunk segíteni akár mikro- kis- közepes méretű vállalkozásoknak, ahol a kiszervezése az ilyen jellegű elemző munkának rentábilisabb.

Mit kínálunk?


A szakmai keretek részleges vagy átfogó kidoldozását, annak kiépítését, és szakmai támogatását a bevezetés időszakára illetve igény szerint monitoringot.

Senior HR szakember és pszichológus gárda támogatásával dolgozzuk ki a munkavállalóra szabott megtartásra vonatkozó iránymutatásokat. A munkavállalók igényfelmérésétől kezdve végigkísérjük az implementációt egészen a projekttel kapcsolatos belső vállalati soft-kommunikácó lebonyolításáig bezárólag igény szerint.