Szervezetfejlesztő szolgáltatásaink

"A legtöbb szervezeti diagnózis a gyengeségekre, a meglévő és látens problémákra fókuszálva készíti el az elemzését, azaz sokszor deficitorientáltan gondolkodunk."

Szervezetfejlesztő szemléletünk központi magja az ember- központúság és olyan alapértékek, mint a kölcsönösség, tudatos cselekvés, mentális/érzelmi fejlődés, odafigyelés egymásra.

A szervezetfejlesztést, mi egy átalakulási folyamatnak tekintjük egy kevésbé hatékony valaminek az eredményesebbé tételével, vagy ha tetszik egy zavart működési terület kitisztultabbá és átláthatóbbá változtatásával.

Gyakran tapasztalható, hogy a munkaszervezetek növekedésével a korábban jól működő rendszerek (szervezeti) keretek egyszerre csak nehézkessé válnak úgy, mint egy szűk páncél, amelyet időnként nagyobbra és kényelmesebbre cserél a természet rendje. Ez persze korántsem tekinthető zökkenőmentesnek tapasztalataink alapján. Sokszor szó szerint új életet kell adni egy adott területet érintő változásnak. A régitől el kell tudni búcsúzni, az újba bele kell tudni szokni, illetve meg kell ismerni. Éppen ezért a szervezetfejlesztés talán a leginkább kommunikáció igényes feladat, ahol folyamatos információáramlásra és visszacsatolásra van szükség a munkaszervezeten belül. Jól kitapintható az ahol egy-egy fejlesztés elbukik, legtöbbször az átfogó stratégia hiánya, vagy a területi "önző" érdekek térnyerése nyomán.

Aki szervezetfejlesztésbe kezd az jobb, ha tudja, hogy szüksége lesz üzleti józanságra, kitartásra, karizmára, megértő-gondoskodó szeretetre különösen a felbukkanó konfliktusok kezeléséhez.

Örömmel állunk rendelkezésre, ha szervezeti átalakulásához külső segítségre lenne szükségük!